Προϊόντα

Ξηρή Ωρίμανση (Dry Aging)

 

Η ξηρή ωρίμανση, είναι μια διαδικασία που απαιτεί φροντίδα και χρόνο, στοιχεία που προσδίδουν στο κρέας μοναδικά χαρακτηριστικά υφής, τρυφερότητας και γεύσης. O Greek Butcher , ωριμάζει, επιλεγμένα κομμάτια κρέατος, για τουλάχιστον 8 εβδομάδες. Με αυτή την διαδικασία, εσωτερικά, ενεργοποιούνται  ένζυμα, τα οποία διασπούν  τις πρωτεΐνες σε αμινοξέα. Επίσης, διασπούν  τους συνδετικούς ιστούς ανάμεσα  στις πρωτεΐνες. Ταυτόχρονα οι λίγοι υδατάνθρακες που έχει το κρέας, μετατρέπονται σε σάκχαρα.

 

Έτσι το κρέας αποκτά βαθιά αρώματα μοσχαριού , ξηρών καρπών και τυριών που βγάζουν την umami αίσθηση στο στόμα…

7ος με 13ο σπόνδυλο


 

 

Μπριζόλα/Σπαλομπριζόλα με οστό (Rib Steak)

Rib Steak ή και Ribeye bone in η πιο κλασική κοπή με την εξαιρετική μαρμάρωση , πλούσια γεύση και τρυφερότητα , χαρακτηριστικά που σε συνδυασμό με τις τουλάχιστον 8 εβδομάδες ξηρής ωρίμανσης στο εργαστήριο του Greek Butcher ικανοποιούν τους πιο απαιτητικούς κρεατοφάγους.

 

 

 

Μπριζόλα γαλλικής κοπής (Entrecôte)

Η γαλλική λεπτή κοπή μπριζόλας ανάμεσα από τα πλευρά, μια εξαιρετική επιλογή για γρήγορο μαγείρεμα λόγω του μικρού πάχους της.

 

 

 

Μπριζόλα άνευ οστού (Ribeye)

Ο πυρήνας της απόλαυσης, εξαιρετική κατανομή λίπους, υφή και τρυφερότητα, σε μια από τις πιο διαδεδομένες κοπές , που μόλις προσθέσεις και τον κατάλληλο χρόνο ωρίμανσης των τουλάχιστον 8 εβδομάδων απογειώνεται , χαρίζοντας την umami γεύση στον ουρανίσκο.

 

 

 

Σιδηρόδρομος (Short Ribs)

Στηθοπλευρά κοινώς τα παϊδάκια του ζώου, ένα από τα πιο αγαπητά κομμάτια για τους φίλους του BBQ. Βρίσκονται κάτω από το καρέ της μπριζόλας και έχουν εξαιρετική μαρμάρωση και γεύση.

tip  Ιδανικά για BBQ, braise και slow cooking.

 

13ος με τελευταίο οσφυϊκό σπόνδυλο


 

Κόντρα μπριζόλα με οστό (Bone in Strip Steak)

Bone in Strip Steak ή και  Club Steak η κοπή είναι συνέχεια του μυ που διασχίζει τις μπριζόλες , κοπή με μικρότερη κατανομή λίπους , η κοπή του αθλητή. Μετά την ωρίμανση των τουλάχιστον 8 εβδομάδων αποκτά εξαιρετική τρυφερότητα και πιο μεστή γεύση βοδινού.

 

Κόντρα φιλέτο (Strip Steak)

New York Steak, Sirloin, Top Loin, contre-filet πολλά ονόματα για την αγαπημένη μπριζόλα της Νέας Υόρκης, το γνωστό κόντρα φιλέτο στην χώρα μας. Τρυφερότητα και γεύση σε μια κοπή χωρίς κόκκαλο , που ικανοποιεί τους πλέον καλοφαγάδες.

tip: Ιδανικό κομμάτι για παρασκευή καρπάτσιο

 

Φιλέτο (Fillet, Tenderloin)

Η κοπή του φιλέτου προέρχεται από ένα μυ που χρησιμοποιείται ελάχιστα. Είναι ίσως το πιο τρυφερό κομμάτι του βοδινού,εξού και η ονομασία του στην Αμερική (Tenderloin), προσθέτοντας  και την 8 εβδομάδων τουλάχιστον ξηρή ωρίμανση, πάνω στην ράχη του ζώου, αποκτά αρώματα και έντονη γεύση βοδινού και ξηρών καρπών ικανοποιόντας απαιτητικούς ουρανίσκους.

tip Ιδανικό κομμάτι για παρασκευή καρπάτσιο

 

Παστουρμάς Βόειος

Παστιρμάς, παστουρμάς ή και παστρουμάς πολλά ονόματα για το ίδιο αλλαντικό διαδεδομένο σε κεντρική και δυτική Ασία , πήρε το όνομα του από τη λέξη pastirma et που σημαίνει πιεσμένο κρέας στα τουρκικά, πιθανόν εξαιτίας της συνήθειας να μεταφέρεται παστό κρέας σε ειδικές θήκες κάτω από τη σέλα. Ο Greek Butcher , παρασκευάζει, το δικό του παστιρμά, φέρνοντας μια νέα νότα στη παράδοση χρησιμοποιώντας βοδινό κρέας ξηρής σίτευσης και μπαχαρικά εξαιρετικής ποιότητας…

Παστουρμάς από ribeye ξηρής ωρίμανσης 100 ημερών. Ήπια χρήση μπαχαρικών σε μια σύγχρονη προσέγγιση του παραδοσιακού παστουρμά. Μια δημιουργία του Greek Butcher, ιδανική συνοδεία για πράσινες σαλάτες ή ως ορεκτικό.

 

Παστουρμάς Πρόβειος

Παστουρμάς από πρόβειο κρέας ξηρής ωρίμανσης τουλάχιστον 6 εβδομάδων στο εργαστήριο του Greek Butcher. Πλούσια, μεστή γεύση πρόβειου σε συνδυασμό με επιλεγμένα μπαχαρικά.

 

Καβουρμάς Βόειος

Η λέξη καβουρμάς σημαίνει καβουρδισμένος, πρόκειται για ένα παραδοσιακό προϊόν από τη Θράκη,το οποίο οφείλει την γέννησή του στην ανάγκη των ανθρώπων για συντήρηση του κρέατος με φυσικό τρόπο σύμφωνο κι ανάλογο με τα δεδομένα της εποχής. Οι ανάγκες του τότε, είναι πολύ διαφορετικές από τις επιθυμίες του σήμερα..Υπηρετώντας τις σύγχρονες γευστικές επιταγές ο καβουρμάς The Greek Butcher παρασκευάζεται από βόειο κρέας ξηρής ωρίμανσης τουλάχιστον 8 εβδομάδων, πρόβεια γλυκάδια και επιλεγμένα μπαχαρικά υψηλής ποιότητας, τα οποία αφού μαγειρευτούν τοποθετούνται σε κυλινδρικά μπαστούνια και ψύχονται ώστε να σχηματίσουν το τελικό προϊόν. Καταναλώνεται ωμός, κομμένο σε φέτες ώς συνοδευτικό για κρασί και αποστάγματα είτε μαγειρεμένος σε πίτες, με αυγά και σαγανάκια.

 

Πιπεράτο Βόειο Κρέας Ωρίμανσης

Ribeye μακράς ξηρής ωρίμανσης 10 εβδομάδων, επικαλυμμένο με πιπέρια υψηλής ποιότητας, ένα έδεσμα με δυνατή πικάντικη γεύση βοδινού και μπαχαρικών από το Greek Butcher.

 

Ιδανικό συνοδευτικό για κρασί και αποστάγματα.

 

 

Μερντινιαστό Σουτζούκι Ωρίμανσης

Ο Greek Butcher , θέλοντας να βάλει το λιθαράκι του στην αναβίωση της γαστρονομικής μας παράδοσης, “ζωντανεύει” , μια ξεχασμένη στο χρόνο δημιουργία, το καβακλιώτικο μερντινιαστό λουκάνικο. Καθώς ο τόπος μας αποτέλεσε σταυροδρόμι πολιτισμών και ανθρώπων που έσμιξαν αρμονικά με την πάροδο του χρόνου, καθένας έφερε μαζί του μικρά και μεγάλα μυστικά για γαστρονομικές δημιουργίες, δημιουργίες που γεννήθηκαν από την ανάγκη για την συντήρηση της πολυτιμότερης τροφής… του κρέατος… Οι ανάγκες αυτές οδήγησαν σε ποικιλία εδεσμάτων όπως λουκάνικα, παστουρμάδες, καβουρμάδες, καπνιστά.. Έτσι το μερντινιαστό λουκάνικο έχει χαρακτηριστικό “πατημένο” σχήμα από όπου παίρνει και το όνομά του, φτιαγμένο από το τον Greek Butcher με υπομονή από 100% βοδινό κρέας ξηρής ωρίμανσης τουλάχιστον 100 ημερών..

 

 

 

Λουκάνικο/Σουτζούκι Κομοτηνής

100% βοδινό κρέας ξηρής ωρίμανσης τουλάχιστον 8 εβδομάδων περασμένο σε φυσικό έντερο. Μια συνταγή από τη Θράκη που αναβίωσε ο Greek Butcher με διαλεχτά μπαχαρικά υψηλής ποιότητας.

Δοκιμάστε το τηγανητό ή ψητό στη σχάρα.

 

Κιμάς Βόειος

Κιμάς από βόειο κρέας μπριζόλας ξηρής ωρίμανσης τουλάχιστον 8 εβδομάδων. Δοκιμάστε τον κιμά The Greek Butcher σε burger και σε παραδοσιακούς ελληνικούς κεφτέδες και νιώστε τα αρώματα της ξηρής ωρίμανσης να σας κατακλύζουν.

 

 

Κιμάς Πρόβειος

Κιμάς από πρόβειο κρέας ξηρής ωρίμανσης από το Greek Butcher. Ωριμάζουμε το πρόβειο κρέας ολόκληρο για τουλάχιστον 6 εβδομάδες. Ισορροπημένη γεύση και ήπια αρώματα πρόβειου κρέατος.

Αφιλτράριστο Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο

 

Το έντονο φρουτώδες της ποικιλίας Μάκρης φυλαγμένο σε ένα μπουκάλι !

 

Το Έξτρα Παρθένο Αφιλτράριστο Ελαιόλαδο εξάγεται αβίαστα «εν ψυχρώ», σε διφασικό ελαιοτριβείο λίγες μόλις ώρες έπειτα από την συγκομιδή των ελαιοκαρπών. Ως αποτέλεσμα των χαμηλών θερμοκρασιών καθ’όλη τη διάρκεια ελαιοτρίβησης , χωρίς προσθήκη νερού, λαμβάνονται τα πλούσια χαρακτηριστικά αρώματα και γεύσεις της ποικιλίας Μάκρης καθώς και πλήθος βιοενεργών συστατικών (βιταμίνες, πολυφαινόλες κ.α..)